Novosti > 16.proljetni sajam

16.proljetni sajam

16.proljetni sajam

Na sajamskom prostoru Gudovac u petak je otvoren trodnevni 16. proljetni bjelovarski sajam na kojem je svoje proizvode izložilo preko 430 izlagača iz Hrvatske i desetak iz stranih zemalja poput Češke,Mađarske,Austrije .
S obzirom da se radi o najvećem poljoprivrednom sajmu u Hrvatskoj te najpotpunijoj ponudi poljoprivredne mehanizacije na jednom mjestu očekivali smo više stranih izlagača imajući u vidu skorašnji ulazak u EU.

Od domaćih izlagača nedostajao nam je Massey Ferguson koji ove godine nije prisustvovao sajmu.

Prvi puta  na sajmu je prisustvovala tvrtka InterExport iz Slovenije koja je generalni zastupnik za traktore Fendt i Valtra za Hrvatsku sa svojom širokom ponudom traktora i traktorskih priključaka Fella i Kverneland isto tako Goldoni koji je nedavno potpisao partnerski ugovor sa tvrtkom Machina tractoria iz Buja te se na taj način pozicionirao na naše tržište izložio je široki spektar svojih modela uključujući i model Quasar koji je bio izložen na nagibnoj rampi od 78 stupnjeva.

Od ostalih izlagača poljoprivredne mehanizacije isticala se tvrtka Agraria d.o.o. koja je zastupnik za New Holland sa impresivnom gamom traktora te jednim od najvećih traktora na sajmu modelom T8.360.
Ove godine je Claas-ov izložbeni prostor je izazvao veliki interes posjetitelja te smo u svakom trenutku mogli vidjeti mnoštvo posjetitelja oko izloženih modela koji su se isticali u moru poljoprivredne mehanizacije.

Pa-vin d.o.o. zastupnik specializiranih traktora Antonio Carraro izložio je već tradicionalno  skoro u cijelosti sve modele prisutne na našem tržištu.

Trisa d.o.o. iz Varaždina je predstavila standardno liniju Lindner traktora  te kao novitet i zvijezde sajma  dvije MaterMacc sijačice za kukuruz i šećernu repu koje su izazvale dosta interesa.

Agria d.o.o. iz Puščina predstavila se ove godine kao zastupnik Same traktora sa zanimljivom ponudom modela Dorado i Explorer po akcijskoj cijeni a tvrtka Grapak d.o.o. iz Varaždina izazvala je priličnu gužvu ponudom Brantner traktorskih prikolica te Bauer sustavima za navodnjavanje.

U svakom slučaju s obzirom na vremenske uvjete i hladnoću sa sigurnošću možemo kazati da je proljetni sajam bio nadprosječno posječen i uspješan kako za posjetitelje tako i za izlagače čak i u nedjelju kada smo očekivali nešto manju posječenost.

Galerija slika