Novosti > 59. Svjetsko natjecanje u oranju

59. Svjetsko natjecanje u oranju

59. Svjetsko natjecanje u oranju

Na slici:s lijeva na desno - trener Siniša Hrgović, Tomislav Kuharić (premetnjak), Marijo Spudić (ravnjak).


Odlukom Glavnog odbora Svjetske oračke organizacije (WPO) Republika Hrvatska izabrana je za domaćina 59. Svjetskog natjecanja u oranju 2012. godine.

 Hrvatska Vlada je također prepoznala važnost ove manifestacije te je usvojila program pod nazivom "Natjecanje orača u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2010. do 2012. i organizacija 59. Svjetskog natjecanja orača 2012. u Republici Hrvatskoj".
Samo Natjecanje održat će se 14. i 15. rujna 2012. godine u Biogradu na Moru u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača pod pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića.

U okviru Natjecanja održati će se i Sajam poljoprivredne mehanizacije i Sajam koji će uključivati prezentaciju vodećih tvrtki iz poljoprivrednog, prehrambenog i srodnih sektora. U okviru samog Natjecanja, održat će se i Neformalni susret ministara poljoprivrede Jugoistočne Europe u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i SWG-a.


Postati domaćinom ovakvog natjecanja velika je čast i iznimna odgovornost što smo kao vrlo mlada članica WPO-a dobili priliku promovirati hrvatsku poljoprivredu i turizam.
 
U Hrvatskoj će se okupiti do sada najveći broj zemalja s natjecateljima u povijesti održavanja ovog Natjecanja - njih 31, kao i brojni izlagači poljoprivrednih proizvoda, mehanizacije i predstavnika iz srodnih sektora.


Republiku Hrvatsku predstavljati će pobjednici 9. Natjecanja orača RH: Tomislav Kuharić, u kategoriji plug premetnjak i Marijo Spudić, u kategoriji plug ravnjak.Link: http://www.huono.hr/

Galerija slika