Novosti > Alternativni izvori energije !

Alternativni izvori energije !

Alternativni izvori energije !

Steyr  koristi snagu iz prirode!

- Steyr predstavlja prvi proizvodni traktor s pogonom na prirodni plin
- Profi 4135 „Natural Power“ opremljen posebnim „mono-fuel“ motorom za isporuku energetske učinkovitosti i čiste emisije plinova
- Idealan koncept za uzgojni  pogon bioplina

Poljoprivredna industrija u svijetu sve više koristi alternativne izvore energije dobivene iz prirode.Čista alternativa za dizelske motore

Novi Steyr Profi 4135 „Natural Power“ je opremljen turbopunjačem mono-goriva CNG (komprimirani prirodni plin) motor Fiat Powertrain Technologies (FPT), druge tvrtke Fiat Group.

Motor je 3,0-litreni sa četiri cilindra koji  proizvodi 100 kW/136 KS nominalne snage ili 105 kW/143 KS maximalne snage te  maksimalni okretni moment od 542 Nm prijenosa u pogonskom vratilu.
Skladištenje plina je podijeljeno u devet spremnika za gorivo, ima kapacitet od ukupno 300 litara te se skladno uklapaju u karoseriju traktora.

Traktor je opremljen sa 17 x 16 četiri-stupanjskim  Powershift mjenjačem i ima maksimalnu brzinu od 50 km/h. Također je opremljen sa svim značajkama koje se nalaze na standardnom tipu profi serije, uključujući  hidrauliku sa isporukom  protoka  ulja 113 l / min i  podiznim  kapacitetom od 7864 kg .

Održivi pogon -pojam za poljoprivredu

Postoji nekoliko argumenata koji idu u korist korištenju prirodnog plina za  traktore.

Osim puno nižih operativnih troškova, postoje i povoljni ekološki aspekti koje treba uzeti u obzir. Metan ima najniži sadržaj ugljika od bilo kojeg goriva te mu čestice u zraku izgaraju u potpunosti odnosno 99%.

 S obzirom da se traktor napaja pomoću rafiniranog bioplina, Steyr –vi  inženjeri ističu da je ova vrsta pogona osobito pogodna za farme koje imaju vlastita bioplinska postrojenja.

"Prirodni plin ili bioplin je u mnogočemu bolji izbor za poljoprivrednu namjenu zbog manje emisije štetnih plinova i potpune iskoristivosti.


Više informacija o traktorima Steyr možete saznati  online na www.steyr-traktoren.com.