Novosti > Fend Kombajni serije C

Fend Kombajni serije C

Fend Kombajni serije CFend kombajni serije C(5275 C, 5275 C PL, 6335 C, 6335 C PL) su strojevi za žetvu koji objedinjuju provjerenu i ispitanu tehnologiju vršidbe, SCR (selektivna katalitička redukcija) tehnologiju uštede goriva  i jedinstveni nagibni ParaLevel kompenzacijski sustav s novim operativnim sučeljem. Uz ove značajke, proizvođač poljoprivredne opreme s ovim kombajnima otvara potpuno novu stranicu.

Smanjenje emisije štetnih plinova uz pomoć SCR tehnologije za štednju goriva

 Nove kombajne serije C pokreće šesterocilindrični motor AGCO Sisu Power koji je opremljen SCR tehnologijom za uštedu goriva. Sa zapreminom od 8.4 odnosno 7.4 litara, s visokotlačnim common-rail sustavom ubrizgavanja i tehnologijom četiri ventila, daju maksimalnu snagu do 360 ks (6335 C i 6335 C PL, oba uključivo Power Boost) odnosno do 276 ks (5272 C i 5275 C PL). Fendt ne samo da nastoji smanjiti potrošnju goriva za vrijeme radova u polju već i  za vrijeme cestovne vožnje. Kombajni pri cestovnoj vožnji maksimalnom brzinom od 20 km/h uz smanjeni broj okretaja značajno štede gorivo.

 

Fendt kombajni nove serije C imaju bogatu opremu koja omogućuje maksimalnu učinkovitost uz niske operativne troškove i čista zrna u spremniku za žito. Stroj zahtijeva ujednačeno punjenje usjevom kako bi se postigli najbolji rezultati i visoka prerada – a upravo to pružaju FreeFlow i PowerFlow otkosni uređaji.

 FreeFlow otkosni uređaj

 U svrhu još veće fleksibilnosti Fendt nudi FreeFlow otkosni uređaj s radnim zahvatom od 4.80 do 7.60 metara. Otkosni uređaj s veliko dimenzioniranim pužnim transporterom,  Schumacher sustavom rezanja i pogona kao i hidrauličnim pogonom vitla jamči male troškove održavanja i predstavlja povoljnu alternativu PowerFlow otkosnom uređaju, ukoliko se ne vrši uljana repica.

 Ujednačeno punjenje usjevom pomoću PowerFlow otkosnog uređaja

 Fendtov PowerFlow otkosni uređaj s radnim zahvatom od 5,50 do 6,90 metara na kombajnima seriji C nudi velike prednosti osibito kad se radi s različitim usjevima. PowerFlow remenje prvo tjera ujednačeno usjev s klasom u vršilicu i tako osigurava ujednačenu i laganu vršidbu u svim uvjetima. Dogradnjom dodatnog pužnog transportera za uljanu repicu još više se povećava ujednačena doprema usjeva posebice kod visokog prinosa uljane repice.

ParaLevel modeli – jedinstveni sustav nivelacije na strmini

 Novi ParaLevel modeli serije C (5275 C PL, 6335 C PL) opremljeni su potpuno novom prednjom osovinom za optimalno i konzistentno podešavanje nivelacije na strmini. Ovaj model omogućava nivelacije podvozja na strminama do nagiba od 20 % čime i u brdovitim predjelima jamči ravnomjernu distribuciju usjeva u sustave za vršidbu, odvajanje i čišćenje te ujedno osigurava maksimalnu produktivnost i učinkovitost. Ova patentirana prednja osovina počiva na geometriji paralelograma. Uz uobičajene prednosti sustava nivelacije podvozja, on pruža i dodatne pozitivne karakteristike. Primjerice, rukovatelj može odabrati između radnog i transpotrnog načina rada. U radnom načinu stroj ostaje u vodoravnom položaju, što povećava stabilnost i sigurnost na strmini. S druge strane, u transportnom položaju zadržava se spuštanjem prednje osovine maksimalno dopuštena vanjska širina i visina. Kod modela 5275 C PL time se čak pri korištenju guma dimenzije 800/65 R 32 koje su posebno pogodne za obradu tla postiže vanjska širina ispod 3,50 m.

 Ugodno mjesto rada s novom elektroničkom koncepcijom

 Prostor u kojem radi rukovatelj stroja igra veliku ulogu u tome da se iz stroja izvuče maksimum. Nova, prostrana Skyline kabina ima dovoljno prostora i pruža odličnu vidljivost na najvažnije dijelove kombajna, kao što je cijev za izbacijvanje, otkosni uređaj te stražnji dio zahvaljujući električki podesivom grijanom retrovizoru i standardnoj kameri za vožnju unatrag koja je povezana s Varioterminalom. To rukovatelju stroja omogućava brzo reagiranje na promijenjene uvjete žetve. Kombajni Fendt opremljeni su udobnim sjedalima najnovije generacije. Zračni amortizeri su standard, a brojne mogućnosti podešavanja omogućavaju najveću prilagodbu svakom pojedincu. Podesivo 3D postolje volana omogućava ugodan radni položaj. I suvozač udobno sjedi na tapeciranom pomoćnom sjedalu.

Fendt pruža snažna radna svjetla za osvjetljavanje na daljinu za rad noću. Uz to, Fendtova serija C standardno je opremljena setom podesivih radnih svjetala.

 Novi Varioterminal, ima veliki dodirni kolor ekran (10,4') i omogućava krajnje učinkovito upravljanje i praćenje rada stroja. Postavljen je na naslon za ruku i pomiče se s njim kako bi se izbjeglo da dođe između rukovatelja stroja i terminala. Terminalom se može rukovati pomoću dodirnog ekrana ili tipki i rotacijskim upravljačem. Rukovatelj može brzo i prema potrebi mijenjati postavke pomoću Varioterminala ili koristeći prekidače na naslonu za ruku. Primjerice, sitima se može elektronski upravljati iz kabine. Druge stvari, kao što su ParaLevel sustav ili elektronički kontrolirani poklopac spremnika za žito, pokreću se korištenjem prekidača na ergonomski konstruiranoj konzoli naslona za ruku.

CAN-Bus elektronika omogućava automnatsko podešavanje stroja. Rukovatelj samo na terminalu mora odabrati usjev, a onda se sve potrebne postavke kao primjerice brzina vršidbenog bubnja i namještanje korpe vršilice podešavaju automatski. Terminal prati sav rad kombajna i motora i daje podatke o stanju svih radnih parametara, kao što je na primjer pokazatelj količine gubitaka i pljeve. Istovremeno, sustav prati sve važne brzine valjaka, temperature motora i ulja u prijenosniku te ima cjeloviti sustav za upozoravanje i dijagnostiku. Još jedna prednost novog elektroničkog koncepta je automatski sustav prilagodbe brzine rada stroja u odnosu na brzinu kretanja stroja.

 Fendtov sustav vršidbe MCS Plus

Veliki kapacitet vršidbenog bubnja rezultat je njegovog velikog promjera od 600 mm. Vršidbeni bubanj učvršćen dodatnim šipkama za opterećenje jamči svojom visokom zamašnom masom jamči i pod teškim uvjetima žetve ravnomjerni protok usjeva, rad bez zastoja i pažljivo postupanje sa zrnjem i slamom.

Posebna stvar po kojoj se Multicrop Separator (MCS) sustav vršidbe razlikuje i izdvaja od drugih sustava je MCS korpa za odvajanje koja se može dignuti iznad kružnog separatora, kad se ne koristi. To pruža dodatne mogućnosti podešavanja kako bi se najbolje reagiralo u različitim teškim uvjetima žetve.

Sustav sita ima veliki kapacitet čišćenja u svim uvjetima. Sita velikog kapaciteta prosijavanja standardna su, ona omogućuju jednostavan rad i pouzdano dobivanje čistog zrnja u spremnicima.

Za više informacija:

 InterExport HRVATSKA   -   DAMIR NOVOSEL    091/302 40 40

Galerija slika