Novosti > Grapak Prezentacija strojeva i sustava za navodnjavanje !

Grapak Prezentacija strojeva i sustava za navodnjavanje !

Grapak Prezentacija strojeva i sustava za navodnjavanje !
U petak 7.6.2013, poduzeće Grapak d.o.o. je, u suradnji s poduzećima PIK Vinkovci i OPG Franjo Dodlek, organiziralo stručno predstavljanje i predavanje na temu navodnjavanja. Između ostalih, detaljno su predstavljena poduzeća Akplas, Bauer, Perrot, Caffini i Cogem.

 Prvi dio prezentacije odvijao se na polju gdje je u radu prikazan sustav navodnjavanja pomoću cijevi s dodacima Akplas. Riječ je o polietilenskim cijevima na koje se jednostavno priključuju raspršivači. Na taj način poprskano je 18 m površine u radijusu 360° oko središnjeg izvora svakog raspršivača

Posjetitelji su u radu mogli vidjeti i rolomat s kišnim krilom austrijskog poduzeća Bauer, te moto pumpu talijanskog poduzeća Cogem.

Nakon uvodnog govora i prezentacije proizvoda od strane predstavnika poduzeća Cogem i Bauer posjetitelji su se uputili prema poduzeću Pik Vinkovci d.d., Profitni centar Belica gdje je bila izložena mehanizacija poduzeća Grimme (kombajni za vađenje krumpira, transportne trake i usipni bunker), vučene i nošene prskalice Caffini, te prikolice Brantner.

Drugi dio prezentacije započeo je pozdravnim govorom predsjednika Hrvatske udruge za navodnjavanje, g. Vladimira Džaje te stručnom prezentacijom predstavnika poduzeća Bauer koji je predstavio prednosti i učinkovitosti korištenja njihovih proizvoda, naveo i opisao različite mogućnosti navodnjavanja te njihovu isplativost. Glavni cilj poduzeća Bauer je unapređenje sustava na način da se postigne čim veća ušteda energije i vode, a troškovi ulaganja svedu na minimum.

Slijedilo je predavanje gospodina Marka Josipovića, stručnog savjetnika na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku koji je iznio opće podatke o važnosti navodnjavanja, pogotovo u današnja vremena kad su klimatski uvjeti postali iznimno neugodni i nepredvidljivi.

 

Tijekom cijelog događanja posjetitelji su se mogli informirati o svemu što ih je dodatno zanimalo i međusobno podijeliti iskustva i znanje. Odaziv posjetitelja je bio vrlo pozitivan, a kako i nebi bio, kad je navodnjavanje danas postalo ključno za dobar i optimalan prinos, zbog čega je i zanimanje proizvođača za takva rješenja u konstantnom porastu. 

Grapak d.o.o.
Varaždinska ulica 2, odvojak III
Jalkovec
42000 Varaždin, Hrvatska

Tel: +385 (0)42 209 236
Gsm: +385 (0)99 69 88 290
Fax: +385 (0)42 209 237
E-pošta: prodaja@grapak.com

Galerija slika