Novosti > JCB Novosti !

JCB Novosti !

JCB Novosti !
JCB je predstavio svoju novu seriju  Fastrac 3000 „high-speed“ traktora – nudeći  kupcima još više
produktivnosti i učinkovitosti . Dva nova modela su 3200 Xtra i 3230 Xtra  sa sljedećim kakrakteristikama:

·         Veća iskoristivost goriva sa Tier 4i motorima

·         Priprema za GPS navigaciju

·         ABS kočioni sustav i paket za cestovno upravljanje

·         Veći kotači

·         Stražnja kamera

·         Novo dizajnirani branik

·         Poboljšan pristup  operativnim kontrolama

·         Novi blatobrani kako bi bočna stakla kabine ostala čista

·         JCB LIveLink sustav za pračenje učinkovitosti motora


 

Ranije ove godine JCB je predstavio SISU tvrtku kao dobavljača Tier 4i motora
za cijelu seriju  Fastrac traktora .
Nova  serija 3200 i 3230 također će biti pokretana Sisu motornim  jedinicama.
Sisu motori posebno su razvijeni kako bi se održao kontinuitet visoke razine snage i okretnog momenta.

 

 Na modelu  3230 okretni moment povećan je sa 949 Nm na 1015 Nm.
Novi motori su unaprijeđeni na način da im je povećana izlazna snaga sa 145kW(195ks) na 172kW(230ks) za model 3200Xtra i sa 172kW(23ks) na 200kW(270ks) za model 3230 Xtra.

Motori imaju visoku učinkovitost sagorijevanja  te  ovakva tehnologija također pridonosi maksimalnoj iskoristivosti sustava za hlađenje motora.

Osim toga vidljivost prema naprijed je poboljšana  kao i pristup motoru za što jednostavnije održavanje.

 Najznačajnija pogodnost za krajnjeg korisnika je znatno  smanjenje potrošnje goriva kao i razina buke u kabini koja je smanjena na minimum.CESTOVNI PAKET

 Strojevi imaju novi cestovni paket koji sadrži sustav protiv  proklizavanja  
Novi anti-lock sustav kočenja (ABS) također olakšava upravljanje operateru.
Novi kočioni sustav ima  proporcionalnije i uglađenije kočenje a rezultat toga je  veća kontrola na cesti,polju pa čak i zaleđenim površinama.Novi „Traction Assist“ sustav koristi okretni moment i kočnicu kako bi se spriječilo okretanje kotača u prazno a  osmišljen je kako bi se poboljšala stabilnost te smanjila potrošnja guma.

„Hill Holdje još jedna nova značajka koja služi za što lakše rukovanje strojem pri usponima,a radi na način da kada se pritisne kočiona pedala na usponu kočnica zablokira kotače te ponovnim pritiskom na pedalu gasa kočnica se automatski otpušta  ili ponovno zaključava kotače kada se otpusti pedala gasa na usponu.


AUTO STEER

 Auto-navigiranje integrirano s drugim automatiziranim značajkama je dostupno su putem touch-screen terminala ,to uključuje  pomoć pri skretanju i druge funkcije  a  omogućuje  i do 15 različitih kontrolnih akcija koje se mogu kalibrirati  trenutno ili sa odgodom u sekvenci za 5 različitih priključaka. JCB LIVELINK

JCB LiveLink će biti dostupan na seriji Fastrac traktora kao i na drugim poljoprivrednim JCB vozilima kako bi se prikupili podaci o radu i učinkovitosti motora te će se podacima moći pristupiti putem računala ili smartphona.
JCB livelink prati korisne podatake o potrošnji  goriva, radu motora, vremenu provedenom u praznom hodu i pod opterećenjem i ostale  važne karakteristike za rad a podatke ćete moći dobiti putem maila ili preko računala i mobitela.

LiveLink može Vam pomoći usporediti performanse sličnih strojeva  i usporediti način rada sa različitim priključcima.Uz suglasnost vlasnika stroja zastupnik može pristupiti vašim podacima radi praćenja rada motora i radnih sati kako bi upozorio operatera na nepravilnosti a greške se također mogu dijagnosticirati na daljinu.

 

P-TRONIC PRIJENOS

 Prijenos je uglavnom preuzet s prethodnih modela i ima 24 brzine naprijed i 9 nazad sa 6 powershift  nivoa brzina(na predhodnim modelima powershift je imao 3 nivoa brzina).

U odabranom manual modu operator prebacuje brzine  putem  powershift  nivoa rada putem Shuttle mjenjačke ručice koja dolazi kao dio sjedala i montirana je na upravljačkoj konzoli.

Uključivanjem automatskog načina rada mjenjač će automatski odabrati najbolji omjer između 6 Powerhift nivoa .

Xtra-Drive način rada omogučava operateru da prebacuje brzine ili zaustavlja stroj bez dodatnog korištenja pedale kvačila već samo kočione pedale.

JCB Xtra Fastrac

Model

Max Power-draft/pto work

Max power transport

Max troque-transport

3200 Xtra

145kW(195ks)

172kW(230ks)

960Nm

3230 Xtra

172kW(230ks)

201kW(270ks)

1015Nm


www.traktori.hr

Galerija slika