Novosti > Mediteranski poljoprivredni sajam AGRILEVANTE !

Mediteranski poljoprivredni sajam AGRILEVANTE !

Mediteranski poljoprivredni sajam AGRILEVANTE !Jedno od najvećih sajamskih zbivanja vezanih uz poljoprivrednu proizvodnju te nove tehnologije u poljoprivrednom sektoru za 2013 biti će prezentirane na međunarodnom sajmu AGRILEVANTE od 17 do 20 listopada u Fiera del Levante u Bariju.

Sajam  u organizaciji FederUnacoma u suradnji s Ente Fiera del Levante, vodeći je poljoprivredni događaj za centralnu i zapadnu talijansku regijju kao i za ostale Mediteraske i Europske zemlje od Balkana do Bliskog Istoka.

U posljednjih nekoliko godina Agrilevante je narastao u vodeći izložbeni događaj u regiji koji se održava na površini od 45000 m² a 300 tvrtki izlaže svoje proizvode ujedno sačinjavajući šest  izložbenih cjelina  u lancu poljoprivredne proizvodnje.

Izložbene cjeline se sastoje od proizvodnje žitarica,energetske proizvodnje,proizvodnje maslina i maslinovog ulja,proizvodnja voća i povrća,vinogradarstvo i vinarstvo te uzgoja stoke.

Uz tradicionalne proizvodne sektore, Agrilevante ima poseban program posvećen multifunkcionalnoj poljoprivredi  , koja pokriva  sva područja djelovanja izvedivih u ruralnim sredinama te dodatno  stvaranje dobiti.

 
 Glavna značajka cijelog sajma bit će izložba poljo mehanizacije odnosno novih  tehnologija implementiranih  za sve proizvodne lance te najbolje svjetske robne marke.

Posljednja izložba u 2011 privukla je  više od 41.000 posjetitelja, a organizatori očekuju još veći odaziv za nadolazeće izdanje. Također  planira se povećanje broja službenih stranih  izaslanstava  zahvaljujući ciljanim promidžbenim aktivnostima koje se provode u suradnji s ICE (talijansko ministarstvo za vanjsku trgovinu) , MAIB( Mediteranska Agronomski Institut iz Barija) i  Međunarodni Centar izvrsnosti za napredne studije u  mediteranskoj poljoprivredi.

 Agrilevante će predstaviti niz učinkovitih rješenja za cijeli proizvodnih lanac od pripreme tla, sjetve, navodnjavanja biljaka i tretmana za žetvu i transport .

 U non-food kategorijipredstaviti će se nove sirovine i tehnologija za proizvodnju energije.

Posebnu pozornost na manifestaciji imati će usjevi  tipične mediteranske regije odnosno predstaviti će se kapaciteti industrije poljoprivredne mehanizacije da što bolje i učinkovitije ponude proizvođačima mehanizaciju koja je tehnološki  naprednija za obradu usjeva.

Također jedan od programa je  usredotočen na sektor žitarica, posebice pšenice durum koji je jedan od najvažnijih proizvoda talijanske regije Mezzogiorno.

 Izložba Agrilevante u Bariju   svakako je  dragocjena prigoda za ostvarivanje novih  kontakata s delegacijama iz inozemstva, lokalnim agencijama  i ustanovama, te organiziranje B2B sastanaka, seminara i konferencija o ekonomskim, gospodarskim i tehnološkim pitanjima relevantnim za mediteransku poljoprivredu.

 Izložba  zahvaljujući ekspoziciji te međunarodnim obilježjima i dinamici vrlo je  učinkovit instrument za poslovanje.
Agrilevante  2013 dao je značajan prilog u drugom izdanju“ Mediteranskog proljeća“, organiziranog u suradnji s FederUnacoma  te posvećenog  vezi  između zelenila i grada  koji je okupio sve sfere poljoprivrede i arhitekture,te dizajna  krajolika održanog  u Bariju od  16 do 19 svibnja.

Od važnijih događaja planiranih za 2013 Agrilevante-ovo  prvo izdanje AGRIFORENERGY Med salon, organizirano je u suradnji s AIEL-a posvećeno je rukovanju i korištenju biomase za nove generacije u Mediteranskom okruženju pod nazivom “Život u ruralnom salonu“opet u kooperaciji sa istoimenim časopisom izdavača Informatore Agrario group  specijaliziranim za kompletno područje očuvanja okoliša i rekreaktivnih aktivnosti u ruralnim područjima.Za sve informacije vezano za AGRILEVANTE poljoprivredni sajam slobodno nas kontaktirajte na mail:
traktori@traktori.hr