Novosti > Novi Fendt 500 Vario

Novi Fendt 500 Vario

Novi Fendt 500 Vario
Prošli mjesec u Marktoberdorf/Njemačka predstavljena je nova serija 500 VARIO

Viskoka tehnologija i učinkovitost


Damir Novosel Fendt-ov manager za Hrvatsku i Srbiju

U seriji 500 modeli 512 Vario (92 kW/125KS), 513 Vario (99 kW/135 KS), 514 Vario(107 kW/145 KS) and 516 Vario (121 kW/165KS) – pružaju raspon od 125 do 165 KS, a pokreće ih 4,04-litarski četverocilindarski Deutz motor sa 4 ventila po cilindru i SCR/AdBlue tehnologijom u skladu s Euro 3b (Tier IV) normom emisije ispušnih plinova.
Ova tehnologija pokazala je izuzetnu ekonomičnost u potrošnji goriva kod serija sa snažnijim motorima, poput serija 700,800 i 900 Vario.
Uz smanjenje potrošnjegoriva, AdBlue tehnologija povećava snagu i okretnost stroja.
Maksimalna brzina stroja je 50 Km/h.
Učinkovitost Vario prijenosa već je prije iskušana, a prilagodba brzina bez prijenosa stupnjeva pruža uštedu novca i vremena.
Uz TMS (traktor
management sustav) traktor uvijek radi na ekonomičnom optimumu.

VisioPlus kabina-preglednost bez granica

Nova Fendt VisioPlus kabina, preuzeta je  iz serije700 Vario, nudi maksimalnu udobnost i izuzetnu preglednost.Vjetrobransko staklozakrivljeno je prema gore uz krov  te pruža potpuni pregled, na primjer u radu sa prednjim utovarivačem. Više prostora i gotovo šest četvornih metara stakla čine kabinu vrlo prostranu. Kod razvoja  serije 500 Vario, poseban fokus je stavljen na ergonomski dizajn kabine i operativno okruženje. Sve funkcije optimalno su smještene u novi Varioterminal i desni naslon, koji se kreće uz sjedalo vozača. Unutrašnjost se može pohvaliti impresivnim izgledom i visokom kvalitetom izrade što je i odlika Fendt-a.
pohvaliti impresivnim izgledom i visokom kvalitetom izrade što je i odlika Fendt-a.

Preciznost prije svega

Uz inteligentan koncept i vrhunsku izradu,Fendt serija 500 Vario pomaknula je granicu u segmentu traktora na višu razinu , pa su tako uz Varioterminal,Variotronic i VarioGuide sustav automatskog upravljanja, zatim VarioDoc – dokumentacijski sustav i ISOBUS kontrola postale dio iznimne ponude opreme u ovoj seriji.
Zahvaljujući VarioGuide automatskom sustavu za upravljanje, moguće je raditi duže vremena sa strojem, i u potpunosti se usredotočiti na priključne strojeve i sam rad.
Fendt 500 Vario dostupan je u nekoliko verzija, ovisno o dodatnoj opremi, a to su 500 Vario ProfiPlus i 500 Vario Profi koji će biti na tržištu krajem godine i 500 Vario Power, koji će biti dostupan u siječnju 2013.


Novi pogon tvornice u Maktoberdorfu

 
 

Jedan od najsuvremenijih pogona otvoren je  prošli mjesec u  sklopu Fendtove tvornice u Marktoberdorf-u. Tvornica je otvorena sa idejom  da se isporuči  „učinkovitost“.

Korporacija AGCO je osim novih pogona predstavila i novu montažnu halu   u  kojoj su optimizirani i automatizirani svi proizvodni procesi  kojima se upravlja preko software-a.

Svi traktori se sastavljaju na jednoj proizvodnoj traci od najmanjih specijaliziranih do največih kao što je serija 900.


Više informacija o Fendt strojevima i prodaji:

 Damir Novosel 091/302 40 40

Pogledajte galeriju slika:

Galerija slika