Novosti > Novi Lindner Geotrac 84ep

Novi Lindner Geotrac 84ep

Novi Lindner Geotrac 84ep

LINDNER traktor GEOTRAC 84ep : Najefikasniji Lindner traktor ikad

Novi Geotrac 84ep, koji je u masovnoj proizvodnji od kolovoza 2012,  najefikasniji je traktor u povijesti Lindner tvrtke. Najvažnije značajke ovog novog modela od vođe industrijskih inovacija su pionirske generacije Perkins motora i inovativni filter čestica čađe.  Geotrac 84ep zamjena je  prijašnjeg Geotrac 84 modela, a ističe se ne samo u poslovima na strmim livadama već je specijaliziran i za rad na farmi, održavanju terena  i za transportne poslove.

 

Efikasnost i vrhunska izvedba

Kompaktan 4- cilindrični turbo diesel motor Geotrac 84ep modela proizvodi više snage iz nižeg kapaciteta što se očituje u  smanjenju  potrošnje goriva. Sa common rail tehnologijom ( direktnim ubrizgavanjem) motor proizvodi 95 bhp (70 Kw) i 395 Nm iz 3,4 l kubičnog kapaciteta. Zbog izvanredne preciznosti ubrizgavanja goriva i povezane kontrole elektronike, Geotrac 84ep zahtjeva oko jedne litre manje goriva za sat rada kroz praktično korištenje  od  njegovih prethodnika.

 

Inovativan filter čestica čađe

Geotrac 84ep je prvi traktor  na tržištu sa ispod 100 bhp koji je opremljen sa filterom čestica čađe. Kao rezultat, udovoljava standardu ispušnih plinova 3B. Taj neprimjetno instaliran filter ne iziskuje dodatno gorivo, a omogućuje smanjenje emisije najmanjih čestica. Još jedna prednost leži u izuzetno  dugim periodima potrebe zamjene filtera, koji se morao čistiti svakih 3000 radnih sati. Automatska regeneracija filtera događa se svakih 30 do 50 radnih sati. Tokom tog perioda traktor može normalno raditi. Ciklus regeneracije može  zaustaviti ili onemogućiti sam vozač, npr kada ulazi  u staju. 

 

Praktičan EP graničnik  brzine

Geotrac 84ep opremljen je sa EP graničnikom brzine koji omogućuje maximalnu učinkovitost tokom rada. Programiran raspon brzine motora  leži između 1200 i 2300 okretaja. To učinkovito ograničava maksimalnu brzinu motora i štiti osjetljive komponente. Niža brzina motora također štedi gorivo. Dodatno, elektronska ručica ventila za dovod goriva dolazi sa dva programska gumba kao standardna oprema. Primjer: tokom kosidbe, operater  podešava regulator brzine pogodno priključku za kosidbu. Kada traktor stigne do kraja polja i okrene se, operater jednostavno pritisne gumb sa  podešenom brzinom motora koja resetira motor na optimalnu radnu brzinu.

 

ZF – Steyr transmisija sa 4 brzine kardanskog vratila

 

Geotrack 84ep opremljen je sa ZF-Steyr powershift transmisijom sa 4 brzine kardanskog vratila.

Prednost : 4 opcije brzine omogućuju doseg optimalne brzine kardanskog vratila kod niskih okretaja. Ta prednost štedi gorivo, štiti priključke i značajno poboljšava učinkovitost.

 

Visoka učinkovitost hidraulike sa odvojenom dobavom ulja

 

Geotrac 84 ep dolazi sa BOSCH -Rexroth visoko učinkovitim hidrauličnim sistemom sa odvojenom dobavom ulja i kapacitetom od 50 l/min. Hidraulični sistem opremljen je 3 zasebne pumpe: za transmisiju, za upravljanje i za priključke. Sistem garantira da ništa od prljavog/ korištenog  ulja iz priključaka dolazi u prijenosnu jedinicu.

TRISA d.o.o.
Plitvička 17 Zamlača
42205 Vidovec
Hrvatska

Prodajni prostor i skladište
Mavra Schlengera 1a
42204 Turčin
 

GSM: 00385(0)91 225 5116 Tomislav Petric

GSM: 00385(0)91 225 5119 Tihomir Krleža

Galerija slika