Novosti > Poljoprivredni sajam AGROZEMLJA 2013

Poljoprivredni sajam AGROZEMLJA 2013

Poljoprivredni sajam AGROZEMLJA 2013

AGRO ZEMLJA 2013

 

PREDSTAVLJANJE UDRUGE POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE HRVATSKE

NA SAJMU AGRO ZEMLJA

 

Agro Zemlja međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lovstva, ribolova, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije u okviru svog 19. održavanja nastavlja dobru tradiciju najšireg predstavljanja ponude poljoprivredne mehanizacije u istočnoj Hrvatskoj

 

Da se krizno vrijeme može prevladati samo radom nastojat će potvrditi izlagači i posjetitelji tradicionalnog sajma Agro Zemlja, koji se ove godine održava po devetnaesti puta pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, u Bizovačkim toplicama od 27. do 29. 09.2013. Stoga svakako je za pohvaliti izlagače koji su u gospodarski otežanim uvjetima, prihvatili nastojanja u sudjelovanju na sajamskoj manifestaciji koja u svom programu ima dvosmjerno djelovanje: ponude strojeva i opreme, ali i traženja kooperanata u proizvodnji poljoprivrednih proizvoda, što organizator sajma San Katava, ističe kao jednu od najvažnijih sajamskih odrednica. Poznato je da se već godinama pruža prilika posjetiteljima u kupnji opreme za njihova gospodarstva, ali jednako tako važan je segment mogućnosti plasmana vlastitih proizvoda poljoprivrednih proivođača što direktno na sajmu, a isto tako i u mogućnosti dogovaranja na sajmu planiranih kooperativnih proizvodnji.

 

 Predstavljanje novoosnovane Udruge prodavatelja poljomehanizacije

Ipak za naglasiti je da će ovaj 19.sajam posjetiteljima pružiti mogućnost uvida, ali i povoljnije kupnje poljoprivredne mehanizacije što će na sajmu biti izložena kroz samostalne nastupe izlagača te po prvi puta predstaviti Udrugi prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, tako da će posjetitelji moći vidjeti i probati traktore svih marki koje se nude na Hrvatskom tržištu.

 

Predstavljanje Općina

Sajam Agro Zemlja bio je pionir u Hrvatskoj u poticanju nastupa izlaganja lokalnih samouprava kroz pokazivanje bogatstva kulturnih i gospodarskih potencijala, a u cilju pokretanja gospodarskih i turističkih aktivnosti na dobrobit lokalnog stanovništva, kako bi se iskoristile mogućnosti da na Agro Zemlji obiteljska poljoprivredna gospodarstva ostvare poslovne kontakte kao i prodajne rezultate na samom sajmu. Tako će uz brojne samostalne izlagače – vlasnike OPG-ova, biti organizirani nastup, što su ga za svoje mještane organizirale Općine Bizovac i Erdut

Kako naglašava San Katava, Hrvatskoj u cjelini, a napose nama u Slavoniji i Baranji potreban je konačno novi zamašnjak pokretanja gospodarske aktivnosti pa će se u tom cilju i sajam Agro Zemlja nastojati uključiti predstavljanjem proizvoda i usluga u pokretanju novih proizvodnji

 

Drugi festival kukuruza sajma Agro Zemlja

Uz mehanizaciju treba istaći da će se u okviru Sajma održati i Drugi festival kukuruza sajma Agro Zemlja, u kojem sudjeluju sjemenarske tvrtke kroz postavljeni pokus u Bizovcu, a u kojem će posjetitelji imati prilike osvojiti vrijedne nagrade u prognoziranju količine uroda po hektaru pojedinog hibrida koji se bore za titulu Šampiona Festivala kukuruza.

Lovački dan na sajmu Agro Zemlja

Svoj tradicionalni nastup na »Agro Zemlji« imat će i brojna lovačka društva s područja Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije koja će pored izložbe trofeja organizirati svoj “lovački dan” u kojem se između ostalog biti organizirano natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca.

 

8. Stočarska izložba

Svoj doprinos održanju govedarske proizvodnje sajam Agro Zemlja nastoji pružati kako nastupom izlagača vezanim uz tu granu proizvodnje tako i s organizacijom Stočarske izložbe koja će se ove godine održati po osmi put. Stočarska izložba, kao jedinstvena na području Hrvatske što ju organizira privatna tvrtka - Katava d.o.o. ponovno će dati priliku pokazivanja najboljih grla stoke što ih farmeri uzgajaju, a što ima za cilj poticanje svih stočara na kvalitetniju proizvodnju koja treba da rezultira i većim prihodom. Stoga su nagrađeni farmeri kroz osvajanja nagrada mogli isticati kvalitetu svoga rada, a time i povećati potražnju za teladi s njihovih farmi od nagrađenih i šampionskih krava. Taj promidžbeni karakter za svakog stočara trebao bi poslužiti kao primjer i drugima da se odrede u svom poslovanju ka profesionalnijoj tj. profitabilnijoj proizvodnji, jer samo takovi rezultati moći će omogućiti održanje i nastup na tržištu..

Pokloni za posjetitelje

 

»Agro Zemlja« i ove godine kao posebnost ima - darivanje posjetitelja. Tako će svaki posjetitelj uz kupljenu ulaznicu u petak na dan otvaranja sajma dobiti na poklon proizvod iz programa tvrtke "Kanaan"odnosno kilogram šećera virovitičke šećerane "Viro".

Svim navedenim programima namijenjenim svim članovima kućanstva kako ističe organizator San Katava - "Agro Zemlja" želi potvrditi nastojanje da bude – sajam za cijelu obitelj.

Galerija slika