Novosti > SDF group

SDF group

SDF group

Grupa SAME DEUTZ-FAHR, koju su osnovali Eugenio i Francesco Cassani u Trevigliu 1927.g., jedan je od glavnih proizvođača traktora, žetvenih kombajna, motora i poljoprivrednih strojeva u svijetu. Distribuira svoje proizvode pod markama SAME, LAMBORGHINI, DEUTZ-FAHR i HÜRLIMANN. Predsjednik je dr. Vittorio Carozza, a opunomoćeni upravitelj gospodin Ludovico Bussolati.

Grupa je tijekom 2003.g. postala većinski dioničar tvrtke DEUTZ AG, među najvećim nezavisnim proizvođačima na tržištu industrijskih dizel motora, kotirane na frankfurtskoj burzi. SAME DEUTZ-FAHR trenutno posjeduje 25,1% dionica njemačkog proizvođača.

Strategija Grupe - oduvijek usmjerena internacionalizaciji - sjedinjuje decentraliziranu proizvodnu nazočnost s kapilarnom komercijalnom distribucijom na ključnim tržištima. Prodaju, post-prodajne usluge i distribuciju rezervnih dijelova jamči 14 podružnica, 120 uvoznika i 3.000 zastupnika u cijelom svijetu.

Grupa, slijedeći dinamike svjetske ekonomije i značaj kojeg poprimaju nova tržišta i ekonomije u porastu, ostvaruje velika ulaganja u Rusiji, Kini i Indiji. U tim zemljama namjerava razviti vlastitu tržišnu i industrijsku nazočnost, pružajući tako podršku napretku ruralnog svijeta i lokalnoj industriji.

Proizvodni sustav Grupe se temelji na tri tvornice u Europi (u Italiji, Njemačkoj i Hrvatskoj), jednoj u Indiji - uz planove velikog širenja i jednoj u Kini - u izgradnji. Također, proizvodnja je pokrenuta u Bandirmi (Turska) za raspon traktora od 50 do 70 KS u kooperaciji s lokalnim partnerom. Asortiman traktora je vrlo velik, s modelima od 30 do 300 KS, radi zadovoljavanja potreba bilo kakve vrste uporabe. Važna ulaganja u istraživanje i razvoj dovela su do razvoja vlastite CVT transmisije za naše traktore srednjeg segmenta koji pokriva snage od 100 do 260 KS i bit će u budućnosti proširen do 400 KS.  Asortiman žetvenih kombajna pokriva suštinske segmente tržišta, s modelima od 130 do 450 KS. Zahvaljujući ulaganju u DEUTZ AG, SAME DEUTZ-FAHR sad igra glavnu ulogu na svjetskoj razini i u sektoru industrijskih diesel motora.

Inovativnost, kvaliteta i visoki standard usluga kupcu - strateško je prvenstvo koje predstavlja temelj razvoja. 2006.g. SAME DEUTZ-FAHR je, kod sjedišta u Trevigliu, svečano otvorio novi centar za Istraživanje i razvoj sa žarištem na područjima kao što su: prigoni, elektronika sustava, ergonomija i štetna ispuštanja. Zahvaljujući Co-Designu s međunarodnim partnerima, dobavljačima ključnih sastavnih dijelova, moguće je jamčiti odličnost završnog proizvoda. Pored toga, Centar može računati i na suradnju glavnih europskih sveučilišta.

U 2009., SDF grupa, koja zapošljava 2418 osoba širom svijeta, postigla je prodaju u iznosu od 876 milijuna eura i EBIT od 7 milijuna eura.